Camí de Santiago

divendres, de juliol 08, 2005

La "JACOMOVIL"


Navarra engega la unitat mòbil que atendrà als pelegrins del Camí de Santiago durant l'estiu En el cridat "Jacomóvil" viatgen un conductor que presta primers auxilis i un tècnic de turisme que parla francès i anglès.

El Govern de Navarra ha posat en funcionament, per segon any consecutiu, la unitat mòbil que atendrà als pelegrins del Camí de Santiago durant el període estival al seu pas per aquesta comunitat. El denominat "Jacomóvil", en el qual viatgen un conductor que presta primers auxilis i un tècnic de turisme que parla francès i anglès, estarà operatiu de 8:00 a 17:00 hores, de dilluns a diumenge, fins al 21 de setembre.

Entre altres funcions, el "Jacomóvil" facilita informació del Camí, de l'estat de l'itinerari i dels recursos assistencials i turístics disponibles per als pelegrins, i recull informació sobre incidències en ruta per a transmetre-la als serveis corresponents del Govern de Navarra (Policia Foral, Medi ambient, servei d'albergs).

Els itineraris del servei són carreteres i trams del Camí transitables per a vehicles, i, en el curs de la seva tasca, visitarà els albergs, oficines de turisme, i fites turístiques i monumentals, atenent les necessitats de tot tipus dels caminants i turistes.

Entre gener i maig d'aquest any han passat per l'Oficina del Pelegrí de Roncesvalles 10.381 caminants, dels quals 3.910 eren espanyols i 6.471 estrangers. D'aquests últims, 1.626 eren francesos i 1.018, alemanys. També han passat italians (628), canadencs (375), nord-americans (346), holandesos (313), britànics (299), brasilers (295), austríacs (268) i australians (185).
En menor nombre s'han registrat viatgers procedents de Japó, Mèxic, Nova Zelanda, Portugal, Argentina, Sud-àfrica, Veneçuela, Xile, Namíbia i Índia.

Entre els 3.910 pelegrins espanyols, els hi ha procedents de totes les comunitats autònomes i en major nombre del País Basc (886), Catalunya (769), Madrid (548) i Navarra (340).