Camí de Santiago

divendres, de juliol 08, 2005

Podòlegs

Alumnes de Podologia de la UMH d'Alacant atendran a pelegrins del Camí de Santiago.

Un total de 25 estudiants i quatre professors de la Titulació de Podologia de la UMH atendran durant els mesos de juliol i agost als pelegrins del Camí de Santiago.

Els punts d'atenció s'instal·laran a Astorga i en Villadangos del Páramo, ambdós situats en les proximitats de León. L'objectiu d'aquesta activitat és realitzar una atenció d'emergència que permeti als caminants finalitzar el recorregut.

Els estudiants rebran formació específica de medicina esportiva, encara que la majoria de les cures que realitzaran els alumnes de Podologia en aquesta ruta estan relacionades amb butllofes, fregaments i trencaments d'ungles.

Aquest és el quart any que els estudiants de Podologia de la UMH realitzaran cures en el camí de Sant Jaume i per primera vegada atendran als pelegrins en dos punts distints de la mateixa ruta, per l'és previsible que els caminants que se'ls realitzi assistència podológica en Villadangos, puguin ser revisats a Astorga.

En els albergs municipals d'ambdues localitats s'instal·larà un cartell indicador del Punt d'Atenció Podológica. Els estudiants dormiran en els mateixos albergs que els pelegrins. Als pacients que atenguin se'ls obrirà una història clínica, se'ls tractarà de les seves lesions, se'ls subministrarà material d'autocuidado, un obsequi de la universitat i una targeta de visita indicant el telèfon de la clínica podològica per a assistència telefònica.

Dos nous instituts El ple del Consell Valencià d'Universitats va aprovar la transformació dels Centres d'Investigació de Bioingeniería i d'Investigació Operativa en instituts.
El CIO està estructurat en sis unitats d'investigació que integren a un total de 33 professors doctors, 10 professors no doctors i tres becaris.
Així mateix, hi ha altres 13 professors procedents d'altres universitats. En l'actualitat es mantenen obertes més de 25 línies d'investigació.
L'Institut de Bioingeniería contarà amb 37 professors, 10 contractats doctors, 27 contractats o becaris no doctors, un investigador visitant, un investigador associat, 5 tècnics de laboratori i 3 administratius, estructurats en 9 unitats d'investigació, que iniciaran en breu una nova etapa en el nou edifici en el campus d'Elx.

Divendres - 1 juliol de 2005 / La Verdad Digital